Marea Britanie: Se discută obligativitatea vaccinării în mari aglomerații, la doar o zi de la ridicarea restricțiilor

21 iulie 2021, 16:08

Ridicarea măsurilor restrictive în așa numita „Zi a libertății”, la mai bine de un an de la impunerea lor, a fost umbrită de creșterea numărului de infectări la un nivel comparabil cu perioada de vârf a celui de-al doilea val pandemic, cu o medie zilnică de peste 40 de mii de cazuri de noi infectări pe zi.

Potrivit specialiștilor, 60 la sută dintre persoanele care ajung la spital sunt nevaccinate. De aceea, autoritățile își doresc să pună accentul mai mult pe necesitatea vaccinării, ca singura modalitatea de a reveni în siguranță la normalitate.

Boris Johnson, prim ministru al Marii Britanii: „Nu vreau să fiu nevoit să închid din nou cluburile, aşa cum e cazul în alte părţi, dar asta înseamnă că managerii acestora trebuie să fie responsabili social şi să ceară ca şi condiţie de intrare certificatul NHS COVID, care demonstrează vaccinarea, un test negativ recent sau imunitatea. Aşa cum am mai spus şi săptămâna trecută, ne rezervăm dreptul să impunem aceste verificări în orice situaţie, dacă este necesară reducerea răspândirii virusului. Vă anunţ, de altfel că, de la sfârşitul lui septembrie, când toate persoanele de peste 18 ani se vor fi putut vaccina cu două doze, intenţionăm să impunem dubla vaccinare ca şi condiţie de acces în cluburi și la adunări mari de oameni.”

Opinia publică britanică este divizată în chestiunea restricțiilor impuse de autorități. În timp ce o parte din britanici își doresc păstrarea acestora, tinerii s-au săturat de ele și nu își doresc decât să petreacă în cluburi, așa cum o făceau înainte de pandemie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite