Marea Britanie: Se cere demisia lui Boris Johnson după ce premierul a organizat o petrecere cu 100 de persoane în plină pandemie

11 ianuarie 2022, 20:00

Petrecerea ar fi fost organizată pe 20 mai, 2020, în grădina reședinței premierului, Downing Street 10. Printre petrecăreți, șeful guvernului, Boris Johnson, și soția lui, Carrie. Faptul că guvernul organiza cocktailuri într-o perioadă în care britanicii nu se puteau vedea cu familia și nu și puteau vizita rudele bolnave de COVID în spital scandalizează opinia publică.

Opoziția cere demisia premierului. Încercând să pareze acuzațiile, Boris Johnosn a cerut înființarea unei comisii speciale, care să ancheteze petrecerile la care face presa referire. Cea din 20 mai 2020 nu e singura.

Se cer explicații în Camera Comunelor. Iar la dezbateri au fost și momente emoționante. Un deputat din Irlanda de Nord a început să plângă; și a amintit de soacra lui, moartă de COVID singură pe un pat de spital.

Jim Shannon, deputat, partid din Irlanda de Nord: „La noi, în Irlanda de Nord, au murit 3000 de oameni,

3000 de oameni, care au respectat regulile, inclusiv soacra mea, care a murit singură. Va da cineva socoteală, vom afla rezultatele anchetei? Îmi cer scuze.”

Dezvăluirile din presă arată că secretarul particular al lui Boris Johnson a trimis, în mai 2020, un email către o sută de persoane, pe care le invita la o recepție cu distanțare socială, în grădina din Downing Street 10. Fiecare vine cu băutura de acasă, preciza emailul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite