Marea Britanie, pe primul loc în Europa la numărul de decese cauzate de coronavirus. Aplicația pentru monitorizarea Covid-19 este testată pe o insulă din sudul Angliei

6 mai 2020, 13:11

Aplicația este testată pe o insulă din sudul Angliei, cu 140.000 de locuitori. Potrivit unui studiu citat de autoritățile britanice, 80 din populația locală va descarcă aplicația și va intra în acest program.

La început este disponibilă pentru lucrătorii din domeniul sănătății, apoi pentru toți rezidenții. Ministrul britanic al Sănătății a făcut un apel la descărcarea aplicației, care spune el, va acționă ca un element de protecție pentru sănătatea individului dar și a comunității.

Cei care vor intra în contact cu persoane infectate vor primi o alertă și pot comanda un test pentru depistarea Covid-19. La rândul lor, cei infectați vor fi obligați să stea în izolare. Vor fi monitorizați de autorități prin intermediul aplicației.

A fost aleasă această insulă pentru experiment pentru că are un număr mic de persoane infectate și este izolată. Dacă rezultatele vor fi bune, aplicația privind depistarea persoanelor infectate cu Covid-19 va fi extinsa la nivel național.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite