Marea Britanie: Ministerul Apărării a deschis un centru operațional la Londra, pentru cazul unui Brexit fără acord

Ministerul Apărării din Marea Britanie
Ministerul Apărării din Marea Britanie
21 martie 2019, 23:27

Centrul este dotat cu toate „infrastructurile necesare” şi dispune de „o echipă pregătită să susţină orice acţiune în caz de necesitate”, a precizat un purtător de cuvânt al instituției.

„Pe măsură ce ne apropiem de o posibilă ieşire (din UE) fără acord, este locul de unde răspunsul ar putea fi coordonat”, a adăugat el.

Buncărul se află sub clădirea principală a Ministerului Apărării, în cartierul ministerial Whitehall, în plin centrul Londrei.

Conform presei britanice, este vorba despre o instalaţie utilizată în caz de urgenţă naţională, iar personalul militar ar putea fi folosit pentru a transporta alimente, carburanţi şi alte produse în caz de dificultăţi la frontieră.

În decembrie, ministrul Apărării, Gavin Williamson, a anunţat că 3.500 de militari ar putea fi mobilizaţi pentru a sprijini serviciile guvernamentale care le-ar solicita ajutorul.

Aceste trupe sunt pregătite, a dat asigurări purtătorul de cuvânt.

În plus, la începutul săptămânii a fost activată operaţiunea militară de gestionare în situaţie de criză pentru Brexit, denumită „Operaţiunea Redfold”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă