Marea Britanie, în ultima fază a evacuărilor din Afganistan. 4.100 de afgani, scoși din infern de militarii germani

27 august 2021, 13:52

Ministerul Apărării de la Londra a anunțat că operațiunea britanică de evacuare se încheie în câteva ore. Unitățile de comandă de la fața locului au fost ridicate și nu vor mai fi chemate alte persoane la aeroport.

BEN WALLACE, secretarul britanic al Apărării: Poarta Abbey de pe aeroport este închisă şi aşa va rămâne. Procesăm acum ultimii 1.000 de oameni aflaţi în interiorul aeroportului şi îi vom evacua. Este momentul în care trecem la faza următoare, care este evacuarea celor 1.000 de militari ai noştri.

Între timp, afganii evacuați cu unul din ultimele avioane germane le-au mulțumit militarilor germani pentru efortul uriaș de a-i scoate din iad. Ministrul Apărării de la Berlin este în Uzbekistan, unde Germania și-a stabilit principala tabără pentru evacuările aeriene din Kabul. De aici, refugiații afgani sunt îmbarcați spre Frankfurt sau spre alte destinații stabilite de NATO. Germania a evacuat peste 5.300 de oameni, între care 4.100 afgani care au colaborat cu structurile militare germane.

“Era din ce în ce mai rău. Mai mulţi din grup au fost salvaţi, dar noi nu am avut curaj să fim ridicaţi cu elicopterul de undeva de pe un munte. Dar militarii germani ne-au mai dat o şansă şi cu ajutorul lor am reuşit. Mulţumiri din suflet lui Paul, Torsten şi Tom”.

Un avion cu 121 de refugiați afgani a aterizat noaptea trecută la Tirana. Zborul face parte dintr-un acord încheiat de SUA cu Albania, care a acceptat să fie țară de tranzit pentru refugiați afgani.

Germania, Polonia, Belgia, Spania, Olanda, Danemarca, Ungaria și  Canada au anunțat încheierea misiunilor de evacuare din Afganistan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă