Marea Britanie: Cercetătorii au inventat limba care poate depista băuturile contrafăcute

8 august 2019, 09:06

Pentru a demonstra ca limba detectoare de alcool contrafăcut chiar funcționează au fost alese trei din cele mai cerute mărci de whisky de pe piață.

Cercetătorii de la universitatea din Glasgow explica mecanismul de funcționare a invenției. Microscopicele papile, realizate din aur și aluminiu ajuta la identificarea diferitelor proprietăți ale whiskyului.

Limba artificială nu spune doar dacă băutura este contrafăcută sau nu, ci poate determina diferențele între tăriile originale; cum ar fi vârsta, de exemplu, a aceleiași mărci de whisky.

Aceasta nu este prima limba artificială realizată de cercetători, totuși este prima la care papilele au fost realizate din diferite metale. Utilitatea dispozitivului cuprinde o vastă arie; pe lângă depistarea alcoolului contrafăcut, limba artificială spune și dacă o sursa de apa este contaminată sau dacă hrana este alterată.

Cei mai interesați sunt însă fabricanții de whisky pentru că astfel pot elimina de pe piață tonele de băutură contrafăcute vândute anual în regat sub eticheta produselor lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite