MAREA BRITANIE | Familia regală britanică nu este rasistă, afirmă prințul William după interviul acordat de Harry și Meghan

11 martie 2021, 15:18

„Nu suntem deloc o familie rasistă”, i-a răspuns prințul William unui jurnalist, în timpul vizitei  pe care a făcut-o la școală alături de soția sa, ducesa de Cambridge. 

Meghan a declarat într-un interviu acordat împreună cu soţul ei, prinţul Harry, jurnalistei americane Oprah Winfrey, că fiului ei, Archie, în prezent în vârstă de un an, i-a fost negat titlul de prinţ întrucât existau anumite îngrijorări în familia regală legate de „cât de închisă ar putea să fie pielea lui după ce se va naşte”.

Prinţul William, 38 de ani, a afirmat că nu a vorbit cu Harry după interviul difuzat în urmă cu trei zile.

„Nu am vorbit încă cu el, dar o voi face”, a spus William.

Harry şi Meghan au explicat motivele înstrăinării faţă de familia regală şi exilul lor în California într-un interviu răsunător difuzat duminică în Statele Unite.

Fosta actriţă în vârstă de 39 de ani şi soţul ei în vârstă de 36 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, au menţionat presiunea media de nesuportat, rasismul şi lipsa de sprijin din partea familiei regale pentru a justifica retragerea lor în urmă cu un an, care a cufundat monarhia britanică în cea mai mare criză din 1997, de la moartea prinţesei Diana, mama lui William şi a lui Harry.

Harry şi Meghan au menţionat în timpul interviului acordat jurnalistei Oprah Winfrey afirmaţiile unui membru al familiei regale despre ce culoare a pielii ar putea să aibă fiul lor Archie, înainte de naşterea sa.

Acuzaţiile au reaprins o dezbatere intensă în Marea Britanie, alimentată de protestele Black Lives Matter de anul trecut.

Regina Elisabeta a II-a a reacţionat marţi seara spunând că este „întristată să afle cât de dificili au fost aceşti ultimi ani pentru Harry şi Meghan”, într-un comunicat publicat de Palatul Buckingham.

Totodată, regina a declarat că ia „foarte în serios” acuzaţiile de rasism lansate de Meghan, o americancă metisă, şi prinţul Harry. Majestatea Sa s-a angajat să le analizeze „în privat”, subliniind totodată că „unele amintiri pot fi diferite”.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite