Marcel Ciolacu: Valoarea normei de hrană pentru pacienţii din spitale se va dubla. Aceeaşi valoare va fi acordată şi pentru masa copiilor din centrele de plasament

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
31 martie 2022, 15:30

„Valoarea normei de hrană pentru pacienţii din spitale se va dubla. Aceeaşi valoare va fi acordată şi pentru masa copiilor din centrele de plasament”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că aceasta „este o măsură de bun-simţ”, având în vedere contextul economic, iar măsura va fi adoptată foarte repede în Parlament.

„În guvernarea PSD am deschis din nou spitalele pentru pacienţii cronici, dar era nevoie şi de îmbunătăţirea urgentă a hranei pe care oamenii o primesc pe perioada internării. Toate celelalte norme speciale de hrană, cum sunt cele pentru bolnavii care trebuie să urmeze un anumit regim în funcţie de boală, se vor dubla în mod corespunzător”, a menţionat Ciolacu.

Alocaţia de hrană pentru bolnavii din spitale urmează să crească la 22 de lei, de la 11 lei în prezent, iar pentru copiii din centrele de plasament la 22 de lei, de la 16 lei în prezent. Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite