Marcel Ciolacu propune modificarea Constituției: Dacă un partid părăsește coaliția de guvernare, să fie convocate alegeri anticipate

Președintele PSD Marcel Ciolacu
Președintele PSD Marcel Ciolacu
9 martie 2021, 13:36

„Este o temă privind modificarea Constituţiei. De exemplu, în Italia se creează o majoritate după alegeri, cum este normal, cum s-a creat şi în România. Dacă pe parcursul celor 4 ani de mandat o formaţiune iese din respectiva majoritate se fac alegeri anticipate. (…) Nu faci tu modificări în timpul jocului. Când faci modificări, în momentul ăla faci alegeri anticipate”, a declarat Ciolacu la DC News, citat de Agerpres.

Întrebat când intenţionează PSD să facă această propunere de modificare a legii fundamentale, Marcel Ciolacu a spus: „Deja avem o echipă. Nu e singura modificare. O echipă întreagă, Titus Corlăţean, profesori universitari, Robert Cazanciuc lucrează. Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituţiei„.

Vom face dezbateri pentru că vorbim de modificarea Constituţiei. Ştim foarte bine că în România e foarte greu să faci alegeri anticipate, datorită Constituţiei. Cred că democratic este să fie şi alegeri anticipate. Mi se pare singura ţară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani„, a adăugat liderul PSD. 

„Îl anunţ astăzi pe domnul preşedinte că actualul Parlament nu mai reprezintă votul românilor după două – trei luni de la alegeri. Mâine, dacă sunt alegeri, PSD câştigă alegerile, nu cu 4 – 5 procente, detaşat. Şi ce faci în astfel de cazuri? Faci alegeri anticipate”, a punctat Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite