Marcel Ciolacu: Până la 1 septembrie, Guvernul să vină cu un alt act normativ la energie. Această compensare nu cred că mai este de actualitate

22 august 2022, 10:55

ACTUALIZARE Marcel Ciolacu a spus că este nemulțumit pentru faptul că producătorii de energie sunt supraimpozitați, însă la un preț mediu și că cei care au făcut acea ordonanță ar trebui să răspundă pentru asta, a transmis Alina Sorocean, pentru TVR Info. Social-democrații au propus ca, cel puțin anul acesta, să fie supraimpozitați producătorii de energie, dar și furnizorii, la un preț întreg, nu la prețul mediu, așa cum se întâmplă în acest moment, iar de anul viitor, să se renunțe la compensare și să se meargă pe varianta unei plafonări, pe întreg lanțul.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

„În opinia mea, Virgil Popescu are o responsabilitate ca până la 1 septembrie să vină cu un act normativ care să reglementeze perioada în care energia este deja vândută și perioada următoare, unde energia nu este vândută, și cred că este cazul să venim cu o perspectivă până în anul 2025”

„Până la 1 septembrie, să se vină cu un alt act normativ”, a cerut Marcel Ciolacu. „Această compensare și această ordonanță nu cred cp mai este de actualitate, ținnd cont de impactul deja solicitat de către Ministerul Energiei, respectiv 31 de miliarde, lucru practic  imposibil pentru bugetul României”.

„Cel puțin pe zona casnică, trebuie venită cu o reglementare a prețului. Ce-am stabilit cu primul ministru: că prețul de 0,68/0,8 rămâne nemodificat pentru persoanele fizice. Se poate veni cu o compensare, dacă prețul este mai mare. Din câte știu eu, prețul de producție nu depășește 0,68/0,8” a mai spus Ciolacu.

El a vorbit despre abordarea acestei probleme din două puncte de vedere: odată pentru energia deja consumată și a doua – pentru cea cumpărată pentru anul viitor. „Guvernul României trebuie să găsească soluții ca să-și mențină aceste prețuri de 0,68/0,8”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite