Marcel Ciolacu: Nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui guvern tras în căciulă

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
27 ianuarie 2023, 20:43

„Noi lucrăm deja la programul de guvernare şi o să mergem cu el pe urmă în coaliţie şi o să-l uniformizăm. Sunt două partide, unul social-democrat şi unul liberal, şi trebuie să găsim calea de mijloc şi nu cred că vor fi foarte multe negocieri. Sunt ferm convins că va fi o schimbare foarte rapidă. Întotdeauna din trecut trebuie să învăţăm greşelile. Nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui guvern tras în căciulă. Îmi doresc un guvern eficient, cu oameni care ştiu să conducă ministere”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că este mult prea devreme pentru a începe negocierile pentru formarea noului guvern şi că a fost o greşeală că s-a vorbit în spaţiul public despre această rotaţie care va exista la ministere.

„N-a început nicio negociere şi mi se pare şi un pic anormal. Cred că priorităţile Guvernului, ale miniştrilor, în momentul în care porneşti negocieri cu atâtea luni… de aceea pe mine m-a deranjat foarte mult faptul că s-a vorbit aşa de mult despre această rotaţie şi de schimburi de ministere în spaţiul public: este anormal, pentru că în acel moment eficienţa ministrului începe să scadă, într-un minister nu există numai ministrul, există un aparat întreg şi cred că a fost o greşeală, mai ales pentru cei care s-au trezit vorbind în spaţiul public”, a spus Ciolacu.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fost premier, a declarat că nu îl va refuza pe Marcel Ciolacu în cazul în care îi va propune să preia conducerea unui minister şi că nu are vreo preferinţă legată de vreun minister anume.

„Dacă îmi permite domnul preşedinte Ciolacu, am să spun o discuţie pe care am avut-o doar eu cu domnia-sa, ştii la ce mă refer, Marcel, am avut mai multe discuţii pe această temă şi la formarea primului guvern de coaliţie, iar răspunsul meu a fost: ‘Nu, nu mă interesează’. E corect până aici? Domnia-sa a insistat, şi domnul Stănescu a insistat ş.a.m.d. I-am spus atunci domnului preşedinte Ciolacu că într-o singură situaţie nu pot să-l refuz, atunci când vine el prim-ministru, fiindcă şi el atunci când eu am fost prim-ministru n-a zis ‘nu’ să vină alături şi să facem o echipă, să muncim alături unul de celălalt pentru Guvern, pentru ţară. În condiţiile în care domnia-sa îmi solicită acest lucru, nu am ce face şi voi accepta. De aici încolo, mingea e la el. Nu am nicio preferinţă, am doar nepreferinţă, dar asta e discuţia noastră”, a afirmat Tudose.

VIDEO

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă