Marcel Ciolacu: Nicio țară nu poate continua cu excepții fiscale, îngropând țara! Sorin Grindeanu: Eu nu-mi permit să intru într-un scenariu în care fondurile europene sunt suspendate

20 septembrie 2023, 14:49

Premierul Marcel Ciolacu: Nicio țară normală la cap nu poate continua cu excepții fiscale, îngropând țara! Avem cele mai mici venituri la construcția PIB-ului din Uniunea Europeană. Avem zeci și sute de facilități fiscale, dar în oglindă, în loc să avem o evaziune fiscală redusă, la așteptările excepțiilor, fiindcă excepțiile le-ai făcut fiindcă vei avea o colectare mai bună și o respectare a legii mai bună … ai, de fapt, cele mai mici venituri și cea mai mare evaziune. (…) Dacă avem recomandări de la fondurile internaționale fiscale, putem lua anumite măsuri, nu putem lăsa o țară să se ducă în prăpastie pentru că trebuie să fim predictibili.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Eu, ca ministru al Transporturilor, nu-mi permit … și eu cred că niciun ministru al Transporturilor responsabil nu poate să-și permită să intre într-un scenariu în care fondurile europene sunt suspendate, dacă nu ne înscriem în ținta de deficit. Nu există, astăzi, când vorbim, nici măcar un proiect, din toate de care vorbim, care să fie făcut din surse de finanțare altele decât și fondurile europene. Vrem dezvoltare? Nu se poate fără fonduri europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite