Marcel Ciolacu: Mâine dimineață vom depune moțiunea de cenzură

29 ianuarie 2020, 14:50

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi depusă joi dimineaţă, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD.

„Mâine dimineaţă vom depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban”, a declarat miercuri Ciolacu, la Parlament.

„Eu mă așteptam ca astăzi, prim-ministrul să nu mai vină în fața Parlamentului cu o asumare a răspunderii după o asemenea decizie a CCR. Decizia Curții Constituționale și sesizarea noastră nu este pe fond este pe formă la 114 este și pe fond și am văzut că s-a amânat decizia. Cu alte cuvinte Curtea a arătat că este neconstituțional, ilegal să vii cu asumare pe anumite proiecte de lege care sunt în formă finală în dezbatere în parlament, cum este și cazul legilor electorale. Mâine dimineață vom depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban”, a declarat miercuri Ciolacu, la Parlament.

Nn avem matematic numărul dat nici Guvernul Orban nu a avut  matematic când a fost investit, a mai adăugat Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD.

 

Liderul PSD susține că „dacă Orban nu ar fi un laș, ar recunoaște că asumările sunt abuzuri la democrație și și-ar da demisia”.

„CCR a arătat clar astăzi că practica Guvernului Orban de angajare a răspunderii pe legi care sunt în dezbatere parlamentară este neconstituțională și antidemocratică. Îi cer public premierului Orban să retragă de îndată proiectul angajării răspunderii pe modificarea legislației electorale! Dacă Orban nu ar fi laș, ar recunoaște că practica asumărilor este un abuz la democrațieși și-ar da demisia!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite