Marcel Ciolacu: În cazul în care moțiunea nu trece, vom ataca la CCR alegerea primarilor în două tururi

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
19 ianuarie 2020, 16:45

„Sper să se oprească odată cu asumările, Curtea Constituțională să judece cele trei sesizări de până acum și atunci se va stopa, sperăm noi că se va respecta până la urmă legea și se vor stopa aceste asumări de răspundere. Nu depunem moțiunea având un proiect politic în spate, depunem moțiunea avertizând faptul că este o linie roșie a democrației care nu trebuie încălcată. Până acum doar PSD și UDMR doresc să facă acest demers, mai este până la moțiune, mai este până la vot, vom vedea cine și care dintre parlamentari vor veni alături de noi. Vă reamintesc că nici guvernul Orban nu a avut matematic numărul suficient nici pentru a schimba guvernul Dăncilă, nici pentru a intra dânșii la guvernare, jocul este deschis și vom vedea”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

„În cazul în care moțiunea nu trece, vom ataca la CCR. (…) Am anunțat că vom face acest lucru în cazul în care forțează această schimbare total incorectă și abuzivă”, a mai spus Ciolacu.

După anunțul executivului privind angajarea răspunderii pe adoptarea legii referitoare la alegerea primarilor în două tururi, social-democrații au replicat imediat, avertizând că vor depune moțiune de cenzură. Primii parteneri la acest demers sunt parlamentarii UDMR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite