Marcel Ciolacu după anunțul premierului privind asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi: Depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, grupul UDMR

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
16 ianuarie 2020, 15:00

„Au venit cu asumare pe două tururi. O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, grupul UDMR. Vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă aceasta”, a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul Conferinței Extraordinare a organizației PSD de Olt, citat de Mediafax.

„Ei sunt ferm convinși că din acest moment vom intra în anticipate. Nu vom intra. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. O singură condiție avem. Să nu ne cereți să promovăm o propunere de prim-ministru. Vom căuta o propunere cu aliații noștri la acest demers să fie alta decât din interioriul PSD”, a adăugat Ciolacu.

Guvernul a decis să își asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, în debutul ședinței executivului.

„În urmă cu peste 2 ani de zile am inițiat un proiect de lege pentru a transpune dorința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor și de conferire a unei legitimități acestor primari, prin impunerea obligației ca primarii să fie aleși cu 50%+1 dintre cetățenii care își exprimă votul. Proiectul a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a BPR la o comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege. (…) Ca atare, stimați colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege de alegerea primarilor în două tururi”, a declarat Ludovic Orban.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite