Marcel Ciolacu, despre anunțul ministrului Sănătății privind pastilele de iodură de potasiu: Trebuie să lucreze mai bine cu echipa de comunicare sau să o schimbe

sursa: Autor: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO foto.agerpres.ro
sursa: Autor: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO foto.agerpres.ro
9 august 2022, 15:23

Întrebat, la Palatul Parlamentului, cum consideră că a fost anunţul ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, cu privire la distribuţia pastilelor de iodură de potasiu, Ciolacu a spus: „Cred că nu a fost bine prezentat şi argumentat, dar domnul Rafila a ieşit cu un anunţ de prevenţie – haideţi să nu creăm o aglomerare în cazul în care se întâmplă o catastrofă în Ucraina. Nu a fost de rea intenţie a domnului ministru. Părerea mea e că trebuie să lucreze mai bine cu echipa de comunicare pe care o are la minister sau să o schimbe, că nu e nicio ruşine când mai schimbi când ceva nu funcţionează”.

Sistemul de distribuţie a pastilelor de iodură de potasiu este „perfect funcţional”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Distribuţia pastilelor de iodură de potasiu este perfect funcţională. Îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie, de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara, listele se regăsesc la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică, de unde îşi pot ridica gratuit aceste pastile. Este un sistem perfect funcţional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să îl punem la punct”, a afirmat Rafila, după o vizită la Spitalul de urgenţă Floreasca.

El a precizat că este posibil ca, pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, cererea de pastile de iodură de potasiu să crească.

„Pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, este posibil ca cererea să crească, dar medicii de familie trebuie să elibereze prescripţie acestor pacienţi care au dreptul să primească micro-comprimatele de iodură de potasiu”, a explicat ministrul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite