Marcel Ciolacu amenință cu moțiunea de cenzură: Nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea!

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
15 iulie 2020, 15:17

Marcel Ciolacu a mai scris pe o rețea de socializare că ”președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii.”.  ”Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, a scris social-democratul la scurt timp după ce judecătorii CCR au decis că dublarea alocațiilor este constituțională.

”Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă. O guvernare care se opune cu toate forțele creșterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România!”, a continuat Ciolacu.

Guvernul a atacat legea privind dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august 2020, susținând că nu există prevăzute sursele de finanțare.

La începutul lunii iunie Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi „pentru”, trei „împotrivă şi 98 de abțineri. Premierul Ludovic Orban a mai explicat faptul că dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar și că va fi stabilit un grafic de creștere progresivă a acestora..

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Decizia CCr este definitivă şi general obligatorie și se comunică Președintelui României.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite