Marcel Ciolacu: Sunt soluții pentru creşterea procentului din PIB alocat pensiilor, PNRR trebuie optimizat

31 ianuarie 2022, 12:43

Noi avem un angajament în ceea ce priveşte pensiile şi cred că o să-l discutăm în interiorul coaliţiei. (…) Nu sunt plafonate (pensiile – n.r.). În primul rând, am vorbit de la început, de când a fost constituită această coaliţie, de o optimizare a PNRR. În al doilea rând, nu plafonează Comisia Europeană niciun plafon în direcţia pensiilor. Vom discuta şi cu specialiştii, să vedem. Este trecută acolo o contribuţie la Pilonul 2 care să rămână în continuare, nu avem nimic împotrivă, dar să nu fie prinsă în acest procent. Deci, există soluţii tehnice„, a declarat liderul PSD la sediul central al partidului.

În ceea ce priveşte preţurile la energie, el spune că este vorba despre „o criză artificială”.

„Este o trecere peste o criză. Noi avem o criză totuşi artificială. Preţul de producţie nu a crescut la energia electrică şi nici la gaze. Este normal să intervii în cazul în care există această disfuncţionalitate între cerere şi piaţă”, a explicat Ciolacu.

Întrebat ce plafon ar putea să fie, liderul PSD a spus: „Vom vedea. Vom veni pe 1 aprilie. (…) Ai 6 luni cu 3 ani şi am văzut că Franţa a făcut pe un an de zile. Dacă şi alte state europene au recurs la acest lucru, cred că nu este o problemă să recurgă şi România (la plafonare – n.n.).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite