Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins – miercuri, legea privind pragul pentru abuzul în serviciu va pleca din Camera Deputaților către promulgare cu pragul de 9.000 de lei propus de către ministrul Justiției

Președintele PSD Marcel Ciolacu
Președintele PSD Marcel Ciolacu
31 martie 2023, 15:55

„Părerea mea că ar fi trebuit trecută încă de la început în proiectul de lege care a fost avizat și trecut prin guvern”, a declarat Ciolacu despre suma de 9.000 de lei propusă de ministrul Justiției.

„Nu a fost nicio lege votată, ea urma să vină la Camera Deputaților, unde se discuta. Mai mult, sunt ferm convins că alături de colegii mei și din PSD, și din PNL, și din UDMR, miercuri, această lege va pleca din Camera Deputaților către promulgare cu 9.000 de lei propus de către ministrul Justiției”, a subliniat președintele PSD, care este și președintele forului decizional.

„Nu cred că a fost anunțat nimeni (despre pragul de 250.000 de lei n.r.). Nu știu dacă domnul Predoiu, dacă este venită. Întrebați-i pe cei care v-au spus acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, chestionat despre cum a ajuns această cifră la senatorii care au votat-o.

„Deci nu este este nicio problemă, indiferent dacă ar fi rămas acel amendament în continuare și fără anunțul Ministerului Justiției, el intra într-o procedură parlamentară de dezbatere. Deoarece s-a lămurit acest lucru și era singura modificare față de Senat, sunt două modificări, am văzut că cealaltă n-a fost de interes, înseamnă că dezbaterile au avut loc și miercuri avem votul final”, a adăugat el.

„Cetățenii să înțeleagă că anumiți aleși ai poporului pot să facă anumite propuneri. Exact cum am vândut eu Ardealul. Vă amintesc, când a ieșit președintele României și a spus că eu am vândut Ardealul, știind foarte bine, domnul președinte, procedura parlamentară. A trecut de o cameră și urmează votul final. Nu a existat o decizie a Parlamentului României sau a coaliției – vreo lege trimisă la promulgare. În schimb, la fel ca și dvs, în anul 1989, (…) ne-am câștigat dreptul de a avea o opinie. Câteodată sunt bune, câteodată sunt rele. În schimb, decizia este când se votează o lege și trece prin Parlament. Dacă dorim să ne întoarcem la comunism, unde nimeni nu mai are voie să aibă nicio părere, bună sau rea, sau așa au crezut anumite persoane că este corect”, a declarat Ciolacu.

„Eu am așteptat o propunere a tehnicienilor. A celor din domeniu. Ea a venit de la Ministerul Justiției. Automat, atât eu, cât și primul ministru ne-am asumat. Cred că cei care au făcut această propunere sunt și cei în măsură să vă răspundă”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat care este diferența între un prag de 5.000 de lei, de exemplu, pentru incriminarea abuzului în serviciu, și un prag de 9.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite