Marcel Ciolacu: PSD va sesiza CCR în privința abuzului de putere pentru prelungirea stării de alertă

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
17 iunie 2020, 17:08

„În privinţa stării de alertă, aseară, la ora 21,30, când am primit documentele către publicare şi adresa de înaintare către Parlamentul României, am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce priveşte restrângerea de drepturi şi libertăţi ale românilor, lucru stipulat explicit în Constituţia României şi în nenumărate decizii ale Curţii – că nu se poate face fără lege în Parlament. În faţa acestui abuz, categoric vom face o trimitere la CCR, respectiv o sesizare”, a declarat  Marcel Ciolacu la Parlament.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis miercuri că nu va fi dat, deocamdată, un vot pe hotărârea Guvernului cu privire la prelungirea stării de alertă.

Potrivit unor surse parlamentare, conducerea Legislativului a decis, în schimb, să trimită o scrisoare premierului Ludovic Orban în care să îi atragă atenţia că această hotărâre trebuie votată de Parlament, iar prelungirea stării de alertă are nevoie de încuviinţarea parlamentarilor, nu doar să fie transmisă spre informare.

Parlamentarii îi cer, de asemenea, premierului „să mai citească o dată legea”.

Guvernul a trimis, marţi, la Parlament, hotărârea cu privire la prelungirea stării de alertă. În adresă, Guvernul scrie că aceasta a fost transmisă pentru „informare”.

Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă de 30 de zile, dar a anunțat în același timp mai multe măsuri de relaxare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite