Marcel Ciolacu, președintele PSD: Toate partidele din Coaliție si-au propus să avem anul viitor 7% din PIB investiții

22 noiembrie 2021, 18:07

Marcel Ciolacu a fost întrebat luni, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD, dacă, peste un an şi jumătate când ar urma rotaţia la şefia Guvernului, social-democraţii vor mai avea şansa să dea premierul şi dacă el crede că actuala coaliţie PSD – PNL – UDMR va mai exista atunci.

„Eu sunt un om de bună credinţă. Cred, în primul rând, că Partidul Social Democrat trebuia să intre la guvernare şi să îşi asume această intrare la guvernare, să stabilizăm România. Întotdeauna plec cu bună credinţă în orice construcţie politică şi alături de colegii mei şi alături de adversarii politici şi cred că această coaliţie naţională va ţine cel puţin până în anul 2024”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă în cadrul protocolului politic există un mecanism clar stabilit pentru rotaţia la guvernare, el a spus: „Categoric, este şi o dată menţionată foarte clar, 25 mai, când se face această rotaţie, care se face prin Parlament”.

Rugat să ofere detalii despre mecanismul de rotaţie la guvernare, Ciolacu a explicat: „Presupun că se întâmplă cu demisia prim-ministrului, automat pică întregul Cabinet şi se vine cu alt Cabinet în Parlament şi cu program de guvernare. Sperăm ca programul de guvernare după un an şi jumătate să fie la jumătate”.

Marcel Ciolacu, declarații:

– Intrarea PSD în Guvern reprezintă garanția că veniturile românilor vor continua să crească

– Toate partidele din Coaliție și-au propus să avem anul viitor 7% din PIB investiții

– De ce nu a dat PSD primul-ministru la prima rotație: PSD a câștigat alegerile și era îndreptățit să facă acest lucru. Am făcut această concesie pentru că PSD a decis că deciziile pentru oameni sunt mai importante decât funcțiile trecătoare

– Îmi doresc ca și celalalte partide să dea dovadă de aceeași maturitate politică de care au dat dovadă colegii mei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite