Marcel Ciolacu, la finalul Comitetul Executiv al PSD: Nu votăm prelungirea stării de alertă cu mai mult de 15 zile

15 iunie 2020, 14:51

ACTUALIZARE Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu va susţine prelungirea stării de alertă cu mai mult de 15 zile: „Aşteptăm să vedem cum este propunerea Guvernului şi cum arată acest HG. Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ţine de sănătatea românilor va fi votat de către PSD. Exclus să votăm în continuare achiziţii directe şi multe alte aberaţii care au fost în aceste trei luni de zile şi care nu au ajutat pe nimeni, decât pe unii să se îmbogăţească. (…) Ne-am dori o stare intermediară şi împreună cu colegii am decis: nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Acesta este votul nostru. Să vedem dacă se va creiona o majoritate în Parlament, astfel încât aceasta să fie abordarea.”

_______________________________

Mâine este ultima zi a stării de alertă, însă guvernul întarzie să vină cu hotărârea de prelungire, care trebuie adoptată și de Parlament. Pe agenda publică a executivului nu a fost anunţată azi o şedinţă de guvern. Între timp, parlamentarii opoziției cer date și informații înainte să îşi dea votul. Conducerea PSD s-a întâlnit în ședința că să decidă dacă susține starea de alertă şi în ce condiții.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte azi pentru a stabili cum votează parlamentarii social-democraţi în cazul prelungirii stării de alertă. Premierul Orban a declarat duminică seara că Hotărârea de Guvern prin care va fi prelungită starea va fi elaborată luni sau marţi.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a dat de înţeles că social-democraţii vor vota în Parlament prelungirea stării de alertă, dar că vor face mai multe modificări hotărârii Guvernului, inclusiv scurtarea la 15 zile.

„În primul rând, nu ştim ce stare de alertă vom vota. Categoric, PSD nu va vota starea de alertă care a fost şi până acum. Împreună cu colegii am luat decizia să nu prelungim mai mult de 15 zile”, a spus Marcel Ciolacu la un post de televiziune, citat de Mediafax.

Ciolacu a afirmat că numărul crescut de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus prezentat de autorităţi în ultimele zile face parte din „manipularea” pregătită de către Guvern şi a reproşat Executivului că nu s-au deschis bisericile şi teatrele, dar se deschid sălile de jocuri de noroc, deşi toate sunt spaţii închise.

„Am fost foarte revoltat cu măsura deschiderii păcănelelor care sunt în spaţii închise, dar această dublă măsură… (…) Ţii bisericile închise, în preoţi nu ai încredere, nu deschizi teatrele, de ce? Nu ai încredere în acei oameni că pot respecta anumite reguli, dar deschizi anumite activităţi precum păcănelele. Acest lucru se numeşte corupţie. De ce ţii locurile de joacă închise. Ce? Părinţii îşi îmbolnăvesc copii cu voia lor? Toată lumea e iresponsabilă şi venim să amendăm”, a mai declarat Ciolacu.

Mai multe restricţii impuse de epidemia de COVID-19 vor fi eliminate, începând de luni, 15 iunie. Între acestea se numără deschiderea mall-urilor, a piscinelor, a sălilor de sport, dar şi mărirea numărului de persoane care participă la evenimente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite