Marcel Ciolacu: Cu toții ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa

19 mai 2022, 12:31

Cu privire la impozitarea proprietăților, Marcel Ciolacu a transmis că nu contează numărul acestora ci valoarea lor și că propunerile pentru sistemul de impozitare vor veni de la experți internaționali.

”În funcție de valoare, că poți să ai trei case care sunt la țară, într-o comună care  fac cât o garsonieră în București. Nu eu vin cu aceste propuneri, aceste propuneri se fac cu experți financiari internaționali care vin și analizează unde sunt anumite scăpări în construirea bugetului.” , a spus vineri Ciolacu.

Liderul PSD este de părere că România ar trebui să se uite la modelele europene, la țări care au avut același istoric ca noi.

Cu toții ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa, nu merge să ne comparăm totuși cu o tară foarte dezvoltată cum este Germania sau Franța încercăm, spre exemplu, cu Polonia, țări care au avut cam același istoric ca România, a arătat Ciolacu.

Taxele locale ar trebui stabilite de fiecare primărie în parte, potrivit opiniei lui Marcel Ciolacu care a subliniat că el își dorește o descentralizare și mai mare a autorităților locale și nu vreau eu să impun de la central.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri

Comasarea alegerilor este ca și abandonată