Marcel Ciolacu: Alături de colegii mei, voi face toate eforturile ca mâine să avem un guvern funcţional

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
13 martie 2020, 21:03

„Dragi români, ne aflăm într-o situaţie de criză fără precedent. Este un moment în care să facem mai puţină politică şi să fim cu toţii responsabili. România are nevoie de stabilitate pentru a se putea acţiona eficient. Este nevoie de calm şi de cooperare între toate forţele politice. Avem nevoie să uităm pentru moment de mizele electorale şi să le oferim românilor protecţia de care au nevoie. Trebuie să avem cu toţii un singur obiectiv – sănătatea şi siguranţa românilor. Astăzi, acum, este ziua în care orice joc politic trebuie să înceteze”, a transmis Ciolacu, printr-un mesaj video postat pe Facebook.

„PSD înţelege miza momentului”. „Suntem un partid responsabil şi i-am invitat pe toţi colegii mei să înţeleagă criza prin care trecem. În momente dificile, PSD a fost mereu alături de români. De aceea, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, alături de colegii mei, voi face toate eforturile ca mâine să avem un Guvern funcţional. Am avut în faţă o decizie extrem de grea: să votăm un Guvern care nu merită să fie votat sau să lăsăm să se prelungească o criză politică cu efecte asupra românilor”, a afirmat preşedintele interimar al PSD.

El a adăugat că un premier propus de PSD „s-ar fi lovit de refuzul preşedintelui”.

„Este evident că Ludovic Orban şi membrii Cabinetului său au greşit enorm faţă de români. În primul rând, prin faptul că au pus interesul lor politic înaintea siguranţei şi sănătăţii românilor. Apoi, felul în care au gestionat criza din Sănătate, nu mai vorbesc de asumările repetate de răspundere, cele 25 de ordonanţe, privatizarea Sănătăţii, sau modificarea legislaţiei electorale. Florin Cîţu a fugit de răspundere. Este inadmisibil ce a făcut ieri. Şi acum, în timp ce noi suntem în Parlament şi căutăm soluţii pentru a avea urgent un Guvern cu puteri depline, reprezentanţii PNL s-au izolat în vilele de protocol. Eu am încredere în români, am încredere în capacitatea lor de a cântări lucrurile şi de a trage singuri concluziile. Sunt sigur că cei care au greşit în toată această criză vor fi traşi la răspundere pentru iresponsabilitatea lor”, a menţionat Ciolacu. Acesta i-a rugat pe colegii din PSD să înţeleagă „situaţia excepţională” şi să îşi facă datoria. „Am luat măsuri pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă. PSD va fi în continuare singura forţă politică responsabilă şi partidul care poate asigura siguranţă şi stabilitate pentru români. Trebuie să fim solidari cu românii, trebuie să punem pe primul loc România, trebuie să fim cu toţii în siguranţă. Dumnezeu să ajute România şi românii în aceste momente dificile”, a mai spus liderul social-democrat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite