Marcel Boloș, la TVR Info: Tranşa a treia din PNRR depinde de rezolvarea problemei pensiilor speciale. Ratingul de ţară va fi afectat dacă ne este respinsă cererea

Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a susţinut în cadrul emisiunii „Banii, azi” de la TVR INFO că România trebuie să rezolve „problema pensiilor nesimţite” pentru că în caz contrar riscăm să nu încasăm a treia a tranşă din PNRR. Acesta a avertizat că un astfel de scenariu ar însemna un semnal negativ pe pieţele financiare şi „stabilitatea financiară a României ar fi pusă în pericol”.

21 Decembrie 2022, 17:39 (actualizat 21 Decembrie 2022, 19:32) Știrile TVR |

„România rămâne în continuare angajată în rezolvarea celor trei probleme ale pensiilor speciale: cea de așezarea în normalitate, de rezolvare a problemei pensiilor nesimțite și de sustenabilitate. Eu cred și sunt convins că pentru România este mult mai bine ca aceste jaloane să fie maturizate din perspectiva relației pe care o avem cu Comisia Europeană, iar la momentul la care înaintăm cererea de plată numărul trei. temele să le avem deja făcute”, a explicat Marcel Boloş la TVR INFO.

În cazul în care problema pensiilor speciale nu va fi rezolvată, acesta fiind un jalon decisiv pentru următorii banii din PNRR, ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene susţine că o variantă ar putea fi amânarea cererii de plată.

„Dacă o cerere este respinsă semnalul pe care îl transmitem pe piețele financiare și apoi pentru tot ceea ce înseamnă stabilitatea financiară a României este pusă sub pericol.  Este o perioadă destul de complicată și nu ne dorim acest lucru și cred eu că mai bine amânăm depunerea unei cereri pentru o plată decât să compromitem șansa de a ne încasa banii și să intrăm într-o perioadă foarte tulbure din perspectiva încasării acestor bani. Să nu uităm că ratingul României a fost construit bazându-ne pe aceste perspective financiare pe care ni le oferă PNRR”, a susţinut ministrul.

Marcel Boloş a mai punctat că „în momentul în care nu se mai iau în calcul resursele din PNRR este posibil să fie afectat raiting-ul de țară și nu cred că este un lucru bun pentru România.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 32°C
IASI 31°C 31°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 34°C 32°C
BRASOV 32°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI