Marcel Boloș, la TVR Info: Avem primul program operațional aprobat de Comisia Europeană. România este pe un loc onorabil în privința atragerii de fonduri europene

24 august 2022, 09:39

Ministrul spune că România este pe un loc onorabil, în privința atragerii de fonduri europene. Sunt doar 13 state care și-au aprobat mecanismele de control și de management al jaloanelor și țintelor, deci PNRR-ul nostru față de alte state este în curs de implementare, a subliniat Marcel Boloș.

Ministrul investițiilor și proiectelor europene a mai declarat că România are acordul de parteneriat și programele operaționale depuse pentru cele 43 de miliarde de euro din exercițiul financiar care tocmai a început.

Avem, începând de ieri, primul program operațional aprobat de Comisia Europeană, programul Asistență tehnică, într-adevăr este de o valoare mai mică, dar am făcut primul pas pentru ca România să poată să acceseze și celălalt buget care nu este deloc mic, 43 de miliarde de euro, a arătat  Marcel Boloș, la TVR Info.

Începem primul exercițiul financiar în condițiile în care sunt alte state care nici măcar acordul de parteneriat nu îl au  aprobat. Eu sper că până la sfârșitul acestui an să avem în întregime programele operaționale aprobate, a spus ministrul investițiilor și proiectelor europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite