Maratonul vaccinării la Timișoara: Trei zile și trei nopți de imunizare, cu ser Pfizer. Doritorii se pot vaccina doar cu buletinul, fără programare

Start în maratonul vaccinării la Timișoara - eveniment unic în țara noastră! Este o soluţie pentru stimularea imunizării anti-COVID: sunt sute de persoane care vor să profite de faptul că nu au nevoie de programare pentru a primi serul. Timişoreni - dar nu doar ei - au venit cu câteva ore înainte de deschiderea cabinetelor. S-au format cozi, dar maratonul vaccinării se prelungește - în total, 72 de ore.

23 Aprilie 2021, 13:47 (actualizat 23 Aprilie 2021, 23:15) Știrile TVR |
Maratonul vaccinării la Timișoara
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sute de persoane, tineri dar și vârstnici, au așteptat să se vaccineze.

Au venit la maratonul vaccinării și membri ai trupei Cargo.

Adrian Igrișan, solistul trupei Cargo: “E normal să ne vaccinăm. Eu o să pun umărul și în județul Arad, echipa de off-road va pleca cu asistenți și militari, să vaccineze oameni în zonele greu accesibile".

Maratonul are loc la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unde sunt amenajate 30 de fluxuri de vaccinare și muncesc voluntar peste 200 de cadre medicale de elită din Timișoara. Li s-au alăturat stundenți de la Medicină, dar și chiar cadre medicale din alte județe.

Dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte Societatea de Anestezie și Terapie Intensivă: “Este un gest de empatie, de solidaritate și de responsabilitate”.

Dr. Ciprian Gîndac, medic primar ATI, Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara: „Trebuie lumea să înțeleagă că vaccinarea nu reprezintă niciun pericol. Sper să nu mai avem în Terapie Intensivă, o lună - două, de-acum încolo, niciun pacient grav”.

Pentru maratonul vaccinării sunt disponibile aproape 13.000 de doze de ser Pfizer, iar numărul lor poate fi suplimentat. Până acum, circa 10 la sută din populația județului Timiș a fost imunizată cu două doze și tot atât cu prima.

 

La Centrul Regional de Afaceri unde este organizat evenimentul este și Ana MAria Chevereșan: Oamenii încă așteaptă aici, la rând, să se vaccineze. În primele patru ore au fost vaccinate peste 600 de persoane. Este important de spus încă o dată că imunizarea se face aici fără programare. Cei care vor să se vaccineze trebuie să aibă doar buletinul la ei. Se lucrează la foc continuu, adică se va vaccina atât ziua, cât și noaptea, iar maratonul se va încheia luni dimineață, la ora 8.00. Mai mult, cei vaccinați în cadrul maratonului trebuie să știe că și la rapel vor avea aceleași condiții. Ei vor primi a doua doză peste trei săptămâni, în cadrul unui eveniment similar celui de acum. La Centrul Regional de Afaceri din Timișoara sunt sute de medici și cadre medicale organizați în ture, pentru ca procesul de vaccinare să decurgă fără probleme.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Au fost amenajate 30 de fluxuri de vaccinare, iar sute de voluntari - medici și asistenți de la toate spitalele din Timișoara și studenți de la Universitatea de Medicină - sunt pregătiți să lucreze la foc continuu, până luni dimineață la ora 08.00, pentru a vaccina cât mai multe persoane.

13.000 de doze de vaccin de la compania Pfizer au fost alocate pentru acest eveniment, iar rapelul se va face peste 3 săptămâni, printr-un maraton similar.

Important de reținut, centrul este trecut în platforma națională a campaniei de imunizare și s-au putut face programări, însă o noutate este aceea că oamenii pot veni aici direct cu buletinul, fără a mai fi condiționați de programare.

Acest aspect a fost stabilit împreună cu coordonatorul campaniei naționale, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Doritorii sunt așteptați începând de vineri de la ora 16.00, până luni dimineața, non-stop, zi și noapte.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI