Acordarea primului ajutor în caz de urgență poate face diferența dintre viață și moarte. Voluntarii SMURD Cluj, pompierii ISU, medici și paramedici au împărtășit cunoștințele lor tuturor celor interesați să salveze vieți. Cursanţii au învăţat diverse manevre menite să mențină funcțiile vitale ale unui pacient aflat în pericol de moarte până la venirea echipajelor medicale.
Vlad este unul dintre cei mai tineri participanți la maratonul resuscitării, organizat în Cluj-Napoca. A învățat de la voluntarii SMURD ce trebuie să facă dacă își vede un coleg căzut. Părinții au primit și sfaturi pentru a le acorda primul ajutor celor mici.
Oamenii au fost deschiși și încântați de inițiativă.
Specialiștii au dat lecții de prim ajutor timp de 10 ore.
dr. CRISTIAN URSU, medic șef, UPU SMURD Cluj: Un om care știe să acorde primul ajutor este un om care își va asuma responsabilitatea. Poate salva viața omului respectiv.
dr. GEORGE VOICESCU, voluntar, SMURD Cluj, medic rezident în medicină de urgență: Cei care sunt acolo, lângă om, cei care sună la 112, sunt cei care fac diferența între viață și moarte.
A fost cea de 9-a ediție a maratonului resuscitării din județul Cluj.
lt.col. ANDREI BIRIŞ, purtător de cuvânt, ISU Cluj: Este posibilă pentru că lumea este interesată. A fost preluat acest eveniment la nivel național.
Proiectul a început acum 8 ani, la inițiativa studenților voluntari din cadrul SMURD Cluj.