Maraton științific medical în domeniul neurologiei. Cele mai recente descoperiri, prezentate de cercetători științifici de top

Maraton științific medical
Maraton științific medical
17 septembrie 2021, 14:02

În perioada 17-21 septembrie, printre cei mai renumiți cercetători științifici din țări precum USA, UK, Germania, Israel, Italia, Elveția, Coreea de Sud, Rusia, Slovenia, Serbia, Ungaria, Suedia, Ungaria, Republica Moldova și România vor prezenta descoperiri recente aduse în cercetarea științifică medicală de profil.

Cursul European de Neuroreabilitare și Școala Internațională de Vară de Neurologie se vor bucura de prezența unora dintre cei mai reputați neurologi precum Prof. Dr.Volker Homberg-Președinte ales al Federației Mondiale pentru Neuroreabilitare (WFNR), Prof.Dr. Natan Bornstein, membru al boardului Organizației Mondiale a Accidentului Vascular Cerebral (WSO) și Prof.Dr. Dafin Mureșanu , Președinte al Federației Europene a Societăților de Neuro-Reabilitare (EFNR).

Un accent deosebit va fi pus pe programele, competențele medicale și strategiile de dezvoltare din sfera neuroreabilitării, a cărei aplicabilitate și-a demonstrat în ultimii ani, un rol fundamental în eficientizarea tratamentelor și metodelor de recuperare a pacienților cu afecțiuni neurologice.

De asemenea, în cadrul manifestării științifice, o altă componentă esențială va fi reprezentată de noutățile aduse în prevenția, tratarea și monitorizarea accidentului vascular cerebral (AVC), în protecția sănătății creierului, în tratarea traumatismelor cranio-cerebrale (TCC) sau noutăți referitoare la boli precum Alzheimer sau Parkinson.

O altă componentă esențială a manifestării științifice va fi reprezentată de ramura bolilor neurologice rare. În cadrul acestui maraton științific medical din domeniul neurologiei va fi prezentat în premieră și un ghid realizat de către EFNR în parteneriat cu EAN (Academia Europeană de Neurologie), ghid care va veni în sprijinul medicilor implicați în tratarea pacienților cu AVC prin luarea unor decizii clinice moderne ce vizează recuperarea și neuroreabilitarea acestor bolnavi.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite