Maraton de vaccinare în Bucureşti. Imunizarea se face în șase centre cu program non-stop. Sunt disponibile toate tipurile de vaccin și nu este nevoie de programare

Vaccin anti-COVID
Vaccin anti-COVID
22 octombrie 2021, 08:41

Maratonul vaccinării se desfășoară în șase centre din București unde sunt disponibile toate tipurile de vaccin aprobate. Într-unul dintre acestea se află și un ministudio al TVR.

La Palatul Copiilor din Capitală se află unul dintre cele șase centre de vaccinare participante la maratonul din acest weekend. Încă de la deschiderea programului, s-au format cozi. Unii, chiar la prima doză de ser anticovid.

Autoritățile medicale fac apel către toată populația să se vaccineze și, în același timp, să aplice măsurile de protecție.

Maratonul de vaccinare din Capitală a început la ora 8.00 și se va încheia luni dimineața. Romexpo, Palatul Copiilor, Circul Metropolitan, Biblioteca Națională, un centru comercial din sectorul 5 și Clubul Seniorilor sector 6 sunt incluse în acest maraton.

Joi, România a înregistrat cel mai mare număr de vaccinări din ultima perioadă. Aproape 100.000 de români s-au imunizat, peste 60 de mii cu prima doza.

ACTUALIZARE Până la această oră au fost vaccinate peste 3200 de persoane, în cinci centre de vaccinare. Cel de-al șaselea centru, cel de la Biblioteca Naţională, se deschide, vineri la ora 16.00, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

ACTUALIZARE Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, i-a îndemnat, vineri, pe români să meargă să se vaccineze împotriva COVID, să respecte măsurile de protecţie sanitară şi mai ales să poarte mască.

„Mesajul nostru ferm este acela ca oamenii să vină la vaccinare şi în acelaşi timp, în fiecare zi, în fiecare clipă, în fiecare moment, să păstrăm măsurile de protecţie, în primul rând masca, ce va fi instituită ca obligatorie prin decizia Guvernului atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise, şi să ne protejăm unii pe alţii”, a afirmat ministrul la deschiderea „Maratonului vaccinării pentru viaţă”.

ACTUALIZARE Un număr de 3.362 de persoane au fost vaccinate în Bucureşti, vineri, în primele ore ale dimineţii, din care 1.084 în cadrul „Maratonului pentru viaţă”.

„Bucureştenii se vaccinează: 3.362 de persoane vaccinate în primele 2 ore, din care 1.084 în cadrul Maratonului pentru viaţă” – scrie pe pagina de Facebook ROVaccinare.

__________________________________________

„Maratonul vaccinării pentru viaţă” este organizat de CNCAV, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii.

Începând de vineri, ora 8,00, toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile populaţiei în următoarele centre:

* Sector 1: ROMEXPO – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);

* Sector 2: Circul Metropolitan – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);

* Sector 3: Biblioteca Naţională – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);

* Sector 4: Palatul Copiilor – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);

* Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);

* Sector 6: Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” – 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Janssen).

„Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF „Carol Davila” Bucureşti, instituţie de prestigiu, cu experienţă în pregătirea specialiştilor din domeniul sănătăţii, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenţi la medicină militară. Evenimentul este menit să promoveze beneficiile şi importanţa vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga ţară şi poate constitui un punct de pornire pentru acţiuni similare la nivel naţional”, transmite CNCAV.

Lansarea oficială a maratonului are loc vineri la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor.

Programul centrelor de vaccinare va fi non stop.

„Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfăşura în regim normal, conform programărilor deja existente”, menţionează CNCAV.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Spitalul din Târgu Cărbuneşti, Gorj, ar putea intra în faliment

România, la un pas de epidemie de gripă