Maraton de vaccinare în spitalele militare din țară, fără programare. ”Vrem să facem neapărat pasul ăsta spre revenirea la normalitate”, ”Vreau să mă duc în afară”, ” Am mai făcut vaccinuri și nu ne este frică”

5 mai 2021, 11:32

Cluj-Napoca

Un maraton al vaccinării anti-Covid a început astăzi în toate cele şapte spitale militare din ţara. La Cluj-Napoca, primii oameni dornici să se imunizeze au sosit încă de la ora 8. Centrul vă funcţiona nonstop, timp de o săptămână. La vaccinare se pot prezenta şi persoane care nu au o programare în prealabil. Ei trebuie doar să completeze hârtiile de înregistrare şi să aibă asupra lor buletinul.

Panagiotis este originar din Grecia, a studiat la Cluj-Napoca, acolo unde a hotărât să se și stabileacsă după încheierea facultăţii. El s-a numărat printre primele persoane care au venit să se vaccineze la Spitalul Militar de Urgență fără o programare în prealabil.

Panagiotis: Cred că toată lumea trebuie să se vaccineze. Doar așa coronavirusul nu se va mai răspândi. Este bine că au făcut acest centru de vaccinare fără programare.

Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar funcţionează încă din 4 ianuarie, fiind organizate patru fluxuri de vaccinare. În această săptămână are loc o campanie de vaccinare maraton, unde vă fi folosit serul Pfaizer.

Ce spun oamenii care vin la vaccinare:

”Era foarte greu să ne programăm online și pentru mine era complicat. Am văzut că se poate direct. Vrem să facem neapărat pasul ăsta spre revenirea la normalitate.”

”Am făcut și când eram copii. Orice vaccin a fost, l-am făcut.”

”Vreau să mă duc în afară și să pot avea ceva, să dovedesc că am făcut vaccinul.”

Medicii spun că sunt pregătiți să imunizeze cât mai multe persoane, deoarece au la dispoziție stocuri suficiente de vaccin.

Craiova

La centrul de la spitalul militar din Craiova sunt deschise două fluxuri de vaccinare la care se administrează serul Pfizer. Deși, autoritățile se așteptau la maxim 250 de persoane pe zi, afluența din primele ore a depășit așteptările. Craiovenii vor putea beneficia de serul anti-Covid, la orice oră, și după ce se încheia aceasta săptămână pilot , pentru că de pe 10 mai, va demara la Craiova campania maraton de vaccinare.

Doritorii trebuie să se prezinte doar cu buletinul la centrul care vă funcționa non-stop timp de o săptămână. În primele ore s-au prezentat mai mulți doritori față de căți erau preconizați.

La centrul de la spitalul militar din Craiova sunt deschise două fluxuri de vaccinare la care se administrează serul Pfizer. Deși autoritățile se așteptau la maxim 250 de doritori pe zi, afluența din primele ore a depășit așteptările.

Autoritățile speră că vaccinarea fără programare să convingă oamenii să se prezinte la centru pentru a se imuniza.

”Este alegerea fiecăruia, noi suntem mai de modă veche și am mai făcut vaccinuri și nu ne este frică. Trebuia făcut că avem și noi nepoți, copii, să nu ne îmbolnăvim nici noi, nici ei.

”Eu îi sfătuiesc să se vaccineze, credeti-mă!. Sunt medic cardiolog și știu ce este un plămân. Merită!”

Ministerul Apărării a organizat Campania de vaccinare în 56 de centre, deservite de aproximativ 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Iași

Aglomerație la primul maraton de vaccinare organizat la Iași. Ieșenii se pot imuniza, fără programare, 24 de ore din 24, timp de 8 zile.

Ieșenii, și nu doar ei, sunt interesați să se imunizeze fără programare! Întreaga zi la Spitalul Militar acolo unde are loc primul maraton de vaccinare de la Iași a fost forfotă. Timp de o săptămână acolo unde sunt așteptați toți cei care doresc să se vaccineze. Au nevoie doar de buletin sau pașaport.

Un alt centru pentru persoanele care vor să se vaccineze fără programare s-a deschis la Casa de Cultura a Studenților.

Zeci de ieșeni au venit la Spitalul Militar din Iași pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus. Timp de 8 zile, 24 de ore din 24, orice persoană se poate vaccina aici, fără a necesita o programare în platformă.

Imunizarea se face cu serul Pfizer/ BioTech și este efectuată doar în baza cărții de identitate sau a pașaportului.

Persoanele care se vor vaccina în cadrul acestui maraton vor putea să facă rapelul tot la spitalul militar sau un alt centru de vaccinare la alegere.

Reprezentanții spitalului spun că echipele de medici militari vor realiza în continuare și vaccinarea persoanelor care sunt programate în centrul deschis în cadrul instituției.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă