TELEJURNAL REGIONAL

Maraton de idei pentru jocuri video. Concurenții propun un joc educativ pentru adolescenți, care să-i încurajeze să-și dezvolte abilitățile de luare a deciziilor, gândirea critică și responsabilitatea

Mai multe persoane pasionate de tehnologie și educație au participat în acest weekend la o competiție-maraton de idei. Concurenții au trebuit să propună un joc video educativ pentru adolescenți, care să-i încurajeze să-și dezvolte abilitățile de luare a deciziilor, gândirea critică și responsabilitatea. Ideea câștigătoare va fi dezvoltată într-un joc video și prezentată la festivalul Clujotronic.

31 Mai 2021, 11:36 (actualizat 31 Mai 2021, 11:36) Știrile TVR |
Maraton de idei pentru jocuri video
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Teodor Nicolae Căluian este profesor de instruire practică în cadrul catedrei de comerț a unui liceu tehnologic din Brașov. El spune că și-a dorit să participe la competiție, pentru a reuși să se apropie mai mult de discipoli, iar un joc educativ este una dintre cele mai bune idei, consideră profesorul.

Profesorul, alături de echipa sa, a lucrat la ideea unui joc care să încurajeze responsabilitatea adolescenților față de natură.

Competiția de idei a fost organizată de Institutul Francez din Cluj și Centrul Cultural German.

Câștigătorii competiției își vor vedea ideea devenită realitate, pentru că o companie din Cluj va dezvolta jocul gândit de aceștia. De asemenea, jocul va fi prezentat la cea de-a 10-a ediție a festivalului Clujotronic.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI