Maramureş: Două femei depistate la PTF Sighetu Marmaţiei cu peste 500 de grame de bijuterii ascunse pe corpuri

Control Poliția de Frontieră
Control Poliția de Frontieră
11 septembrie 2022, 11:25

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, cele două femei, una în vârstă de 51 de ani din Baia Mare şi cealaltă de 47 de ani, cu dublă cetăţenie româno-moldoveană, s-au prezentat sâmbătă în punctul de frontieră, într-un autovehicul cu plăcuţe de înmatriculare româneşti.

„Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, asupra ambelor persoane au fost descoperite ascunse mai multe bijuterii din metal galben, posibil aur, în cantitate totală de 451,81 grame, în valoare de 103.940 lei, precum şi din metal argintiu, posibil argint, în cantitate de 122,14 grame, în valoare de 771 lei”, se precizează în comunicat.

De la femeia cu dublă cetăţenie au fost confiscate peste 125 de grame de bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 33.890 de lei, precum şi aproape 100 de grame din metal argintiu, posibil argint, în valoare de 695 lei, fiind aplicată şi o amendă de 5.000 de lei.

În cazul femeii din Baia Mare a fost confiscată cantitatea de 326 de grame de bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 70.050 de lei şi 23 de grame de metal argintiu, posibil argint, în valoare de 76 de lei. Pe numele ei a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, deoarece valoarea bunurilor depăşea suma de 40.000 de lei.

„În ambele cazuri, bijuteriile au fost reţinute de către autoritatea vamală şi vor fi trimise spre expertizare”, mai menţionează ITPF Sigetu Marmaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite