Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă în Maramureș. Strat de zăpadă de 75 de centimetri la staţia meteo din Munţii Pietrosul Rodnei

Zăpadă. Ninsoare
Zăpadă. Ninsoare
4 martie 2023, 09:18

„Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi uscat. Sunt sectoare în zona de munte cu partea carosabilă curată şi umedă, respectiv curată şi parţial umedă. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu două utilaje şi au împrăştiat cinci tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi uscat. Sunt tronsoane de drumuri care au partea carosabilă curată şi parţial umedă. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu două utilaje şi au răspândit 22 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Vizibilitatea în trafic este optimă”, a spus Dan Bucă.

Stratul de zăpadă măsura, sâmbătă dimineaţa, până la 75 de centimetri la staţia meteo Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, a mai precizat Dan Bucă.

De asemenea, temperatura cea mai scăzută, de minus 6 grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteo alpină Iezer.

La pragul pistei Aeroportului Internaţional Maramureş (AIM) a fost înregistrată o temperatură de 3 grade, un cer acoperit şi vânt de 8 km/h din direcţia est, sud-est. Toate zborurile interne şi externe decurg în condiţii normale.

Conform aceleiaşi surse, în zonele joase din judeţul Maramureş se semnalează ceaţă, cerul este acoperit, iar vântul sufla slab până la moderat, cu intensificări în zona de munte.

„Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost uşor variabile. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza din Munţii Gutâi se realizează în condiţii de siguranţă”, a mai precizat Dan Bucă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite