Marș al tăcerii în semn de solidaritate cu o mamă româncă din Finlanda, care luptă cu statul finlandez ca să-și ia copiii înapoi

6 mai 2017, 19:10

Drama prin care trece medicul roman Claudia Smicală, o mamă care se luptă cu statul finlandez ca să-și ia înapoi copiii, i-a făcut pe oamenii din Piatra Neamț să iasă în stradă. Piatra Neamț este orașul natal al femeii.

Imaginile filmate în momentul în care statul finlandez i-a preluat pe cei doi minori sunt șocante. Acum, Camelia Smicală este cea acuzată că i-a agresat pe agenții autorității din Finlanda, că și-a defăimat fostul soț și că ar fi atentat la viața acestuia prin mediatizarea conflictului. Și a fost condamnată, pe 28 aprilie, în primă instanță, la 6 luni de închisoare cu suspendare, dar a făcut recurs. Doctorița din Neamț spune însă că viața ei și a copiilor  a fost în pericol cât timp a fost căsătorită cu cetățeanul finlandez.

Copiii Cameliei sunt internați în două centre de plasament, aflate la o distanță de 20 de kilometri unul de celalat. Iar mama îi poate vedea o dată la 3 săptămâni, timp de o oră și jumătate.

Lupta în instanță este costisitoare.

Mama speră ca statul român să o ajute până la urma.

Constantin Codreanu a precizat că va solicita parlamentului constituirea unei delegații oficiale care să se deplaseze în Finlanda.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite