Marșul pentru viețile noastre. Emma Gonzales, supraviețuitoare a masacrului din Parkland, Florida: Luptați pentru viețile voastre!

25 martie 2018, 15:16

Sute de mii de oameni s-au adunat în centrul Capitalei americane la chemarea tinerilor liceeni din Parkland, Florida, supraviețuitorii masacrului de pe 14 februarie.

Printre ei, Emma Gonzalez, o tânără de 18 ani devenită una dintre figurile centrale ale mișcării pentru restricționarea accesului la arme și care a ținut un impresionant discurs despre masacrul de la liceul unde învăța.

Şase minute şi 20 de secunde cu o armă AR15 şi prietena mea Carmen nu o să se mai plângă niciodată de lecţiile de pian. Aaron Feis nu o să o mai strige pe Kira, „Miss Sunshine”, Alex Schachter nu o să mai intre niciodată în şcoală cu fratele lui Ryan (…)” – Emma Gonzalez, elevă a liceului din Parkland.

 

 

După ce i-a numit pe toți cei 17 colegi și profesori uciși a rămas tăcută în reculegere preț de mai bine de 4 minute.

De când am urcat pe scenă s-au scurs 6 minute şi 20 de secunde. Atacatorul a terminat gloanţele, şi-a abandonat puşca, s-a amestecat printre elevii care fugeau şi a fost liber timp de o oră până l-au prins. Luptaţi pentru vieţile voastre înainte ca asta să devină slujba altcuiva” – Emma Gonzalez.

Pe lângă marșul din Washington, peste 800 de demonstrații similare au avut loc în toată America.

Si în străinătate inițiativa tinerilor liceeni a fost susținută prin manifestații organizate în zeci de orașe de pe toate continentele.

Printre cererile protestatrilor americani se numără impunerea vârstei minime de 21 de ani pentru cumpărarea de arme, alcătuirea unei baze de date cu armele vândute si obligativitatea verificării antecedentelor cumpărătorilor. Potrivit unui sondaj recent 69% dintre americani susțin înăsprirea legislației privind regimul armelor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite