Mărțișorul, sărbătorit la Paris. Evenimentul a fost organizat la sediul UNESCO de patru țări, printre care și România

1 martie 2019, 20:23

Mărțișorul este o sărbătoare autentică de care se bucură nu numai românii, ci și cei din Republica Moldova, Bulgaria și Republica Macedonia de Nord. Curioși, cei care s-au aflat la sediul UNESCO din Paris au făcut cunoștință cu simbolul primăverii și au aflat care este legenda șnurului alb și roșu.

Adrian Cioroianu, ambasador al României la UNESCO: „Faptul că împărțim această frumoasă tradiție cu unii dintre vecinii noștri trebuie să ne spună mai multe despre istoria noastră, despre puterea noastră de a fi împreună, chiar dacă vorbim limbi diferite”.

Confecționarea mărțișoarelor presupune multă creativitate și răbdare. Cele ale Institutului Cultural Român de la Paris cu afișul sezonului România- Franța, care ne îndeamnă să uităm de clișee, au fost cele mai apreciate și s-au terminat primele.

În fiecare an, de 1 Martie, bărbații oferă mărțișoare domnișoarelor și doamnelor, ca semn de prosperitate și noroc.

Emil Druc, ambasadorul Republicii Moldova la Paris: „Anunțăm în mod poetic venirea primăverii și îi spunem «La revedere!» iernii. Primăvara înseamnă renaștere, înseamnă o dispoziție, o voie bună. Asta este mesajul meu de primăvară”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite