MApN: Precizări cu privire la funcționarea bacului militar de la Galați

Bac militar Galați peste Dunăre
Bac militar Galați peste Dunăre
16 iunie 2022, 17:35

Cu privire la informațiile eronate vehiculate de unele instituții media, prin care se acreditează ideea că bacul fluvial militar care acționează la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu, nu s-ar afla în stare de funcționare, MApN face următoarele precizări:

”Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00.

În aceeași zi, în jurul orei 19.00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecțiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute. Bacul și-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la încheierea programului de lucru (ora 20.00). În cursul nopții au fost efecutate verificări suplimentare la toate sistemele navei.

Bacul a funcționat fără alte probleme, până în prezent, realizând o medie de 27 de curse zilnic, în programul obișnuit de lucru, 6.00 – 20.00.

Reamintim că bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” a fost dislocat temporar la Galați, pentru a permite păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea. Nava militară, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, acționează în acest punct de trecere alături de bacul operatorului economic care operează cursele permanente.

Această misiune a fost stabilită Ministerului Apărării Naționale pentru a permite operatorului economic redislocarea temporară a unui bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, pentru decongestionarea și fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite