Pâinișoară: Manualele școlare sunt mai rău ca Wikipedia, informații puse de-a valma care nu au nici măcar fir logic. Dacă în școală nu te simți bine, ori nu mai înveți, ori înveți atât de tare încât să pleci și să nu mai auzi de România

2 iunie 2023, 08:07

Invitați în emisiunea dedicată copiiilor de ziua lor, profesori și experți în educație au vorbit despre problemele din sistem și despre rolul părinților pe drumul către performanță.

Andreia Boda, director Colegiul Naţional I.L. Caragiale: Școala este învechită ca infrastructură, ca dotări (…) programele școlare. Noi introducem psihologie, o scoatem, apoi ne dăm seama că avem nevoie.

Ion Ovidiu Pâinișoară, director, departamentul de formare a profesorilor, Universitatea Bucureşti: Eu am un mare of și spun de foarte mult timp, că programele noastre nu sunt neapărat numai învechite, uitați-vă la manualele  școlare! Credeți-mă manualele școlare sunt mai rău ca Wikipedia. O parte din manualele școlare sunt informații puse de-a valma care nu au nici măcar fir logic, unele, nu toate, dar destul de multe, suficient de multe ca să fie demotivante.

Ioana Necula, expert în Educaţie: Copiii ăștia au nevoie de programe modificate, adaptate secolului XXI, pentru a le păstra motivația, nu-i poți motiva să vină la școală cu drag, dacă nu le oferi. Trebuie să le oferi sprijin, dar pentru asta trebuie să pregătești profesorii. De aceea este nevoie de bani, nu se poate schimba nimic. Nu trebuie schimbat atât de mult, trebuie ajutat profesorul.

Ion Ovidiu Pâinișoară, director, departamentul de formare a profesorilor, Universitatea Bucureşti: Elevii petrec o  jumătate din viață în școală. Dacă școala aia arată un dezastru, dacă în școala aceea nu te simți bine, nu faci ceea ce-ți place, dacă nu simți că ți se oferă ceva, fugi. Fugi ori în altă parte, nu vrei să mai înveți, ori înveți atât de tare încât să pleci și să nu mai auzi de România.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite