Manualele care lipsesc ajung la elevi până la finalul acestei luni

Manualul de Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a şi manualul de Matematică pentru clasa a VI-a vor ajunge în posesia elevilor în această săptămână, a declarat marţi, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Florian Lixandru.

19 Septembrie 2023, 11:21 (actualizat 19 Septembrie 2023, 11:22) Știrile TVR |
Manuale

"În ceea ce priveşte asigurarea manualelor pentru anul şcolar 2023 - 2024 de la nivelul Ministerului Educaţiei şi Inspectoratelor şcolare s-au făcut toate eforturile astfel încât toate manualele să ajungă pe băncile elevilor în prima zi de şcoală. Acest lucru s-a întâmplat pentru 43 de titluri pe care Ministerul Educaţiei le-a tipărit ca manuale noi în această vară. Au rămas patru titluri care nu au ajuns pe data de 11 septembrie în şcoli. Este vorba despre manualul de Comunicare în Limba Română clasa a II-a şi manualul de Matematică pentru clasa a VI-a a căror distribuţie s-a finalizat în această săptămână. Deci, practic, ieri a fost termenul de livrare a acestor manuale în depozitele Inspectoratelor şcolare urmând ca în această săptămână şi aceste două manuale să ajungă în posesia elevilor", a explicat secretarul de stat, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, manualele de Matematică şi Explorarea Mediului pentru clasa I şi a II-a vor ajunge la elevi până la finalul acestei luni.

"Mai sunt încă două titluri, respectiv Matematică şi Explorarea Mediului pentru clasa I şi clasa a II-a, acolo unde s-au înregistrat contestaţii din partea unor edituri participante la licitaţie. S-au întârziat procedurile contractante. Pentru aceste două manuale ieri s-a încheiat perioada de lansare a comenzilor de către unităţile de învăţământ. Astăzi se vor centraliza comenzile şi se vor întocmi contractele cu editurile, urmând ca aceste manuale să ajungă în posesia elevilor până la finalul lunii septembrie", a susţinut secretarul de stat.

El a precizat că Ministerul Educaţiei a transmis în teritoriu o recomandare pentru a se pune la dispoziţia elevilor printuri după cele două manuale.

Pentru manualele de liceu, a completat secretarul de stat, s-a mers pe proceduri de retipărire.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 28°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 25°C 25°C
CONSTANTA 25°C 25°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI