Manual cu probleme la clasa pregătitoare. O fetiță, personajul principal al unei povești, e numită "Grasa"

O poveste dintr-un manual de lucru al Editurii Ars Libri a reușit să stârnească valuri de indignare. O fetiţă poreclită „Grasa" este personajul principal pentru materia Dezvoltare personală, la clasa pregătitoare. În timp ce Ministerul Educației spune că manualul auxiliar va face obiectul unei reevaluări, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este ceva mai tranșant. Ar putea amenda editura cu până la 100.000 lei.

02 Octombrie 2019, 20:59 (actualizat 02 Octombrie 2019, 21:08) |
Manual cu probleme la clasa pregătitoare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

„Chipul din suflet" se numește povestea pe care autorii au considerat-o reprezentativă la capitolul „Autocunoaştere şi atitudine pozitivă faţă de sine şi faţă de ceilalţi - Schemă corporală".

Unul dintre personaje este o fetiţă supraponderală hărţuită de colegi şi poreclită „Grasa". Este pasajul care i-a indignat pe mulți părinți.

Psihologii atrag atenția că povestea are un impact negativ asupra comportamentului celor mici.

De la editura Ars Libri, care a făcut manualul de lucru, nu am obținut un punct de vedere.

Cazul e analizat acum și de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării care vede povestea ca pe o încurajare la etichetare și judecare după aspectul fizic.

Într-un răspuns pentru Ştirile TVR, Ministerul Educaţiei spune că editura Ars Libri este avizată și că materialul în cauză “va face obiectul unei reevaluări a specialiștilor în științele educației iar concluziile vor fi ulerior însușite de instituție”.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI