Manifestaţie împotriva modificării Codului Fiscal, astăzi, în Piaţa Victoriei

8 noiembrie 2017, 08:34

ACTUALIZARE 15.00 Modificările la Codul Fiscal, adoptate de Guvern. Ministrul de Finanțe: Măsurile vor avea ca efect creșterea venitului net

………………………………………………………………………………….

ACTUALIZARE ORA 14.00 Peste 300 de oameni se află în Piața Victoriei. Cei mai mulți sunt tineri care lucrează ca programatori sau informaticieni, iar principala lor nemulțumire legată de modificările fiscale este transferul contribuțiilor sociale de la angajator către angajat.

…………………………………………………………………………………

ACTUALIZARE 13.30 Liderul Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat că intenţionează să înştiinţeze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal, în speranţa că acesta va sesiza, la rândul lui, Curtea Constituţională.

Vom muta manifestaţiile acolo, pentru că sperăm să convingem Avocatul să înainteze Curţii Constituţionale, în vederea analizării sesizărilor noastre. Dacă rămâne în Parlament, acesta va trece în procedură de urgenţă bugetul de stat care, probabil, va fi aprobat luni sau marţi, săptămâna viitoare. Ordonanţa care va trebui să treacă şi ea prin Parlament va trece în sesiunea din primăvara viitoare”, a spus Hossu, prezent în Piaţa Victoriei, unde aproximativ 200 de persoane protestează faţă de propunerile de modificare a Codului fiscal. În cazul în care parlamentarii vor ataca legea la CCR, iar Curtea va constata că e neconstituţională, acest lucru va duce la „un dezastru economic şi social naţional”.

ACTUALIZARE ORA 13.00 Peste 200 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, nemulțumiți de trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Sunt în principal oameni care lucrează în domeniul IT, aflați în pauza de masă.

La începutul ședinței de guvern, Mihai Tudose l-a felicitat pe Ionuț Mișa: Dacă băncile sunt nervoase, pe chestia asta eu vă felicit

–––––––––––––––––––––––––

Pe pagina de Facebook a evenimentului organizatorii scriu: “8 noiembrie este Miercurea Neagră pentru economia României. Pentru a cârpi un buget pe care nu a fost în stare să îl gestioneze, Guvernul PSD-ALDE este capabil să distrugă economia liberă a României”.

Și Blocul Național Sindical a anunțat continuarea protestelor la nivel național, până pe 15 noiembrie.

Acțiunile de protest deja anunțate în intervalul de timp 06.11 – 15.11.2017 sunt:

Miercuri, 08.11.2017, începând cu ora 16.00, aprox 1.000 de membri de sindicat vor protesta la Constanța, în fața sediului Prefecturii Constanța.

Joi, 09.11.2017, începând cu ora 15.00, aprox 1000 de membri de sindicat vor protesta la Oradea, în fața sediului Prefecturii Bihor.

Joi, 09.11.2017, începând cu 16.00, aprox 1500 de membri de sindicat vor protesta la Ploiești, participanții se vor aduna în jurul orei 16.00 la Gara de Sud din Ploiești, de unde se va pleca în marș până la Prefectura Prahova, mitingul se va derula începând cu 16.30, în fața sediului Prefecturii.

Vineri, 10.11.2017, începând cu ora 14.00, aprox 1500 de membri de sindicat vor protesta la Timișoara, în fața sediului Prefecturii Timiș.

Miercuri 15.11.2017, începând cu ora 16.00, aprox 1000 de participanți vor protesta la Cluj Napoca.

Acțiunile de protest au ca temă centrală transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat dar vizează și teme de interes pentru organizațiile membre BNS, cum ar fi modificarea legii 62/2011 privind dialogul social sau construcția autostrăzii Pitești -Sibiu, se arată în comunicatul BNS.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite