Manifestările dedicate Micii Uniri. TVR a transmis ediția specială „160 de ani – Unirea Principatelor Române”

24 ianuarie 2019, 09:15

Este Ziua Micii Uniri sau a Unirii Principatelor Române, Moldova şi Ţara Românească.

Sărbătorirea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române a început miercuri seara cu ceremonia de acordare a titlului de Capitală istorică a României oraşului Iaşi, eveniment la care a participat preşedintele Klaus Iohannis. În Piaţa Unirii, de la ora 9.30, publicul va putea urmări un concert de muzică populară. O oră mai tîrziu, va avea loc un Te Deum, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, unde vor fi depuse coroane de flori, apoi va avea loc o parada militară. La sfârşitul festivităţilor, participanţii la eveniment se vor prinde în Hora Unirii. După amiază, la Palatul Culturii vor evolua artişti ai Filarmonicii Moldova, ai Operei Naţionale din Iaşi şi ai Ansamblului folcloric „Constantin Arvinte”. Seara se va încheia cu lansarea de lampioane şi cu retragerea cu torţe a militarilor Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt.

În fața primăriei din Craiova, va avea loc o ceremonie militară, o slujbă religioasă, alocuțiuni ale autorităților locale și județene. Ceremonia se va încheia cu Hora Unirii.

La Focșani, vor avea loc mai multe evenimente.

Cel mai important moment este cel care va începe la ora 15.00 în Piața Unirii, eveniment transmis în direct de TVR. Gazda evenimentului este jurnalistul Iuliana Tudor.

Pe lângă actorii care jor juca în scenete cu teme istorice, pe scenă vor mai urca Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Veta Biriș, Nicolae Furdui Iancu și orchestra condusă de Nicolae Botgros. Evenimentul se va încheia cu o paradă militară și cu Hora Unirii.

Și-au anunțat prezența Călin Popescu Tăriceanu și miniștri din cabinetul Dăncilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă