Manifestări dedicate nașterii lui Mihai Eminescu la Iași și Timișoara

15 ianuarie 2019, 09:20

IAȘI În Parcul Copou, va avea loc un recital de poezie dedicat poetului. Scriitori și cercetători de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la conferințe și recitaluri organizate de Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” organizează o conferință, un recital de muzică și poezie și o expoziție. Opera Națională Română Iași vă invită la un concert extraordinar, care cuprinde lieduri și arii românești.

„Nu credeam să-nvăț a muri vreodată” se intitulează spectacolul de muzică și poezie pregătit pentru diseară de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași și Filarmonica Moldova. La majoritatea evenimentelor, intrarea este liberă.

TIMIȘOARA La Biblioteca Judeţeană Timiş, elevii Liceului de Arte Plastice vor ilustra şi redefini grafic poeme de Eminescu. Evenimentul va fi dublat de o expoziţie din presa vremii. La Oraviţa, manifestările vor debuta cu un „Te Deum”, urmat de un moment poetic. Eminescu a poposit în Oraviţa, în urmă cu mai bine de 100 de ani, pe când era sufleur în trupa de teatru Pascaly. La Reşiţa, manifestările vor dura întreaga săptămână, sub genericul „Eminescu şi România: o descoperire permanentă”. În zilele următoare, vor avea loc lansări de carte, recitaluri şi expoziţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite