Manifestări de Ziua Eroilor la Buzău. Ceremonie de reinaugurare a Cimitirului Eroilor și paradă militară internaţională

17 mai 2018, 09:46

La ora 12.00 a avut loc o ceremonie de reinaugurare a Cimitirului Eroilor, care a fost urmată de o paradă militară internațională la care participă militari din Germania, Austria, Italia şi Bulgaria.

O mie de militari români și străini au defilat pentru a cinsti memoria eroilor cunoscuți și necunoscuți care și-au dat viața pe câmpul de luptă. Alături de români vor fi militari din Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Republica Moldova și Marea Britanie.

În Cimitirul Eroilor, inaugurat în 1931, sunt îngropaţi aproape 10.000 de militari căzuţi în Primul Război Mondial: germani, austro-ungari, turci, români, ruşi, bulgari, italieni.

Autorităţi ale statului, oficiali militari din țară și din străinătate sunt prezente la aceste acest eveniment. Televiziunea Româna va transmite în direct ceremoniile de la Buzău.

Marele absent al evenimentului este președintele Klaus Iohannis, care se află într-o vizită de lucru la Sofia.

 

Peste 7.000 de persoane au asistat miercuri seară la o retragere cu torţe pe Calea Eroilor din Buzău la care au participat peste 1.000 de militari din România şi alte cinci ţări. Manifestarea prefaţează ceremonia militară şi religioasă organizată joi la Cimitirul Eroilor din Buzău dedicată Zilei Eroilor şi Centenarului Marii Unirii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite