Manifestanţii irakieni pro-Iran au părăsit miercuri împrejurimile Ambasadei SUA la Bagdad

1 ianuarie 2020, 17:54

Sute de protestatari antiamericani s-au strâns, pentru a doua zi, în fața Ambasadei Statelor Unite ale Americii și au aruncat cu pietre, după raidurile americane împotriva unor grupări paramilitare proiraniene. Au fost și incendieri.

Președintele Trump a acuzat Iranul că ar fi orchestrat protestele violente. Washingtonul a dizlocat imediat în regiune sute de militari.

Președintele Trump a declarat că nu se așteaptă la un conflict cu Teheranul după ce manifestanți proiranieni au atacat ambasada. Îmi place pacea, a spus Donald Trump.

Iranul a negat orice implicare în aceste proteste violențe. Forțe speciale irakiene au fost dizlocate în zona.

750 de militari americani din cadrul unei unități de reacție rapida au fost trimiși in Orientul Mijlociu. O echipă de pușcași marini a ajuns la Bagdad și întărește dispozitivul de securitate al ambasadei.

Sute de manifestanți au forțat recent intrarea în ambasada SUA – după o serie de atacuri aeriene americane, care au vizat o grupare paramilitară proiraniană. 25 de militanți au murit.

Camerele de securitate din fața ambasadei au fost distruse, au fost arse drapele și au fost provocate mai multe incendii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite