Manifestații ample în Spania și Polonia, pe fondul crizei declanșate de pandemie

24 mai 2020, 15:10

Demonstrații ample au avut loc la Madrid, Barcelona și în alte orașe din Spania. Organizatorii au obținut autorizație din partea justiției întrucât în timpul stării de alertă adunările publice sunt supuse unor restricții. Sute de mașini și motociclete au ocupat artere principale , la apelul partidului de extrema dreaptă Vox.

Criticile s-au îndreptat împotriva guvernului și s-a cerut relaxarea restricțiilor. Un reporter al televiziunii publice a fost șicanat de protestatari în timpul unei transmisiuni în direct.

Situația critică s-a încheiat, a declarat premierul Spaniei, care a anunțat că de marți va începe cea mai lungă perioadă de doliu din istoria recentă a țării în memoria victimelor noului coronavirus.

Și la Varșovia protestatarii au cerut guvernului să ofere sprijin fiemelor afectate de criza sanitară din cauza limitării activităților economice. Manifestanții au purtat măști și au respectat distanțarea socială.

Poliția i-a anunțat că protestul este ilegal și a blocat străzile din jur în momentul în care aceștia au anunțat că vor să ajungă la Palatul Prezidențial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite