Manifestații pro și contra LGBT. Marşul Normalităţii și Bucharest Pride au avut loc în aceeași zi în Capitală

Contramanifestaţia organizată de Noua Dreaptă, numită "Marşul Normalităţii", a strâns câteva sute de demonstranţi înarmaţi cu icoane, steaguri şi pancarte anti-LGBT. Ei au mărşăluit prin Capitală de la Guvern şi până la Mitropolie.

14 August 2021, 20:47 |

Demonstrația celor din Noua Dreapta a fost autorizată 4 ore și s-a terminat exact înainte de începerea Marșului Diversității.

Înarmaţi cu mesaje de pace şi iubire, curcubee şi baloane, câteva mii de susţinători ai drepturilor minorităţilor sexuale au străbătut Capitala, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii.

Inițial, Primăria Capitalei nu a autorizat Bucharest Pride pe Calea Victoriei, argumentând că artera este pietonală în weekend. Ulterior, în urma protestelor asociației ACCEPT, Primăria Capitalei a autorizat evenimentul Bucharest Pride, însă cu maximum 500 de participanți.

Ca urmare a încălcării cadrului legal în vigoare, prin nerespectarea numărului maxim de 500 de participanți, organizatorului marșului Bucharest Pride i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7000 de lei.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI