Manfred Weber, un nou mesaj de susținere pentru țara noastră: ”România aparține spațiului Schengen!”

Manfred Weber șeful Partidului Popular European / Facebook
Manfred Weber șeful Partidului Popular European / Facebook
11 decembrie 2022, 13:00

Liderul PPE a postat duminică, pe o rețea socială, un mesaj puternic de susținere a aderării României la Spațiul Schengen, susținând foarte clar: ”România aparține spațiului Schengen!”

În calitate de președinte al Grupului PPE și al Partidului, este de datoria mea să lucrez pentru obiectivul nostru: aderarea la Schengen pentru România și Bulgaria. La fel ca mulți dintre voi, sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ al ședinței de consiliu de săptămâna trecută. Nu este corect, nu este drept și nu sunt profund de acord cu asta. Am declarat acest lucru public de mai multe ori în ultimele zile”, mai scrie Manfred Weber.

El amintește că activitatea sa în sprijinul extinderii spațiului Schengen datează de la începutul activității sale ca deputat în Parlamentul European.

”Sunt și am fost întotdeauna pentru, deoarece cred că libertatea de circulație în zona Schengen face parte din promisiunea europeană. Face parte din cel mai valoros și mai important simbol al cooperării noastre europene: libertatea.

Nu voi renunța la misiunea noastră. România își merită locul în Schengen. Pentru a realiza acest lucru, voi continua să implic în mod activ partenerii noștri din Austria, pentru a ne apropia obiectivul”, scrie pe Facebook președintele partidului Popular European.

Mesajul vine după ce, cu o zi înainte, sâmbătă, Manfred Weber a anunţat susținere pentru cancelarul austriac, cel care a anunșțat veto-ul Austriai față de intrarea României în Schengen:

”Situația pentru Austria din cauza fluxului necontrolat de migranți este inacceptabilă. Karl Nehammer are sprijinul nostru deplin că acest lucru trebuie să se schimbe. Legea Schengen trebuie aplicată din nou în mod corespunzător la frontierele externe ale UE”, a scris Weber, sâmbătă, pe Twitter.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite