CORESPONDENȚĂ EXTERNĂ

Manevre militare în Marea Japoniei. Rușii au simulat capturarea unui țărm în cadrul exercițiilor Vostok 2018

După lansările de rachete în Buriația și simularea unui conflict terestru în regiunea Cita, în cadrul exercițiilor militare Vostok 2018, Rusia și-a mobilizat și Flota Pacificului. S-a întâmplat în Marea Japoniei pe un poligon din Extremul Orient unde a fost simulată o operațiune de capturarea a unui țărm de către pușcașii marini. La aplicație a participat și corespondentul TVR în Rusia, Liviu Iurea.

16 Septembrie 2018, 20:13 (actualizat 16 Septembrie 2018, 20:19) Știrile TVR |

Exercițiile militare s-au desfășurat pe 9 poligoane terestre și în apele teritoriale ale Rusiei, de la Marea Ohotsk, în  nord până în Marea Japoniei - în sud-est.

Au fost mobilizate districtele militare Centru și Est  iar pe parcursul aplicațiilor a fost testat gradul de inter-operabilitate între forțele ruse terestre, aeriene și cele maritime ale Flotei  Pacificului.

În Extremul Orient Rus manevrele militare continuă.

Pe poligonul Klrek din regiunea Primorie, Vladivostok este simulată o operațiune de desantare cu susținerea aviației și a artileriei.

Organizatorii au spus că aplicațiile sunt strict defensive.

Totuși  operațiunile de desantare mai ales pe un teritoriu dinspre mare au o componentă ofensivă, un motiv în plus ca ele să fie percepute de  experții militari occidentali drept o amenințare evidentă din partea Rusiei.

Japonia  se teme de o prezență militară sporită a Rusiei în regiune, mai ales în insulele Kurile, o parte revendicate de Tokyo - o dispută care stă la originea tensiunilor dintre cele două țări.

Occidentul și-a manifestat îngrijorarea față de aceste aplicații de amploare. NATO a denunțat o repetiție a Rusiei pentru un conflict militar de anvergură.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI